Kennis en ondersteuning

De Periklesstichting heeft inhoudelijk twee doelen.

De Periklesstichting wil de beleidsvorming democratiseren.

Burgers en beleidsbeslissers komen op persoonlijke titel bijeen in een veilige omgeving om als thematafels en werkbanken innovatieve ideeen, (project) voorstellen of scenario’s uit te denken, en te presenteren in Agora.

De vorm van de oplossingen is bepalend voor de genodigden op de Agora. Projectvoorstellen vragen om openbare- of private uitvoeringsorganisaties of bedrijven, terwijl regelgeving en wetgeving om bestuurders en politici vragen.

De Periklesstichting wil het discours in het sociaal domein voorzien van een stevige, meer op feiten gebaseerde basis.

De Periklesstichting wil dit streven naar meer feiten, en minder meningen, binnen en buiten de eigen activiteiten vorm geven.

Kennisbank

De resultaten van de beleidsweging en projectenweging (de Producten van de Periklesstichting, zie knop Informeren) worden opgenomen in een goed ontsloten kennisbank.

Zowel de externe partijen, als de gesprekspartners, kunnen zo kwaliteitsstappen zetten, richting goed onderbouwde ideeen en projecten.

Zie de subknoppen in het menu.

Ondersteuning

De Periklesstichting ondersteunt het programma en de producten met verschillende middelen.

Zie hiervoor de knop Elementen