R – pRojectenfabriek – Ρ

De SDG-Projectenfabriek is een project om de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties handen en voeten te geven.

Perikles heeft gemerkt dat naast burgers en ervaringsdeskundigen ook veel representanten van de ‘oude economie’ op persoonlijke titel willen dat de oplossingen en de ideeën verder worden gebracht dan de borrel en de bitterballen’. De SDG-projectenfabriek maakt van de abstracte doelen oplossingen, en van de oplossingen concrete projecten met sociale resultaten.

Waar het bestaande systeem vastloopt in een verouderde (schulden en schaarste) economie enerzijds en een zittende klasse van denkers en overlegstructuren, wil de Periklesstichting DenkWerk verrichten voor een Economie van Waarden.

De SDG Projectenfabriek bestaat daarom uit 3 onderdelen:

  1. een Mission Control door een concern van SDG ondernemingen en organisaties, die gezamenlijk jaarlijks een oplossingen-waaier opstellen, zodat oplossingen en burger-ondernemingen relevant blijven voor de meevolutie in de economie;
  2. een DenkWerk afdeling die vanuit de vragen van het SDG concern en de burgers zelf, ontwerp en oplossingenkamers organiseren, met o.a. de inzet van student-ondernemers en zij-instromers (ondernemende burgers)
  3. een leerwerk traject op HBO niveau die de studenten binnen een economie van waarden de waarden van de SDG’s en SDG ondernemen bijbrengt, en de studenten koppelt aan nieuwe SDG projecten.

De SDG’s komen zo voorbij de bitterballen…in de wereld van het doen (economie)

Lees verder over de SDG Projectenfabriek

 

« Vorige pagina

De Perikles Stichting